18 - 22 april 2019

Workshop på en magisk herrgård på soliga Mallorca
Mål: Dela erfarenheter, nätverka och få ny pepp på livet som fotograf!

Vi är två glada fotografer som älskar att fotografera men vi brinner också för att peppa och lyfta varandra. Som fotografer är vi ganska ensamma i våra yrken då vi ofta jobbar i egna bolag utan kollegor. Även om vi utvecklas väldigt mycket på egen hand så har en av våra viktigaste källor till ny kunskap och inspiration alltid varit att prata med andra fotografer i vår närhet. Det är därför vi vill ha den här workshopen - för att hitta ett forum där nätverk och pepp är i fokus. 

Vår första workshop vi gjorde på Mallorca var i september 2018 och blev en riktig succé!

Recension från tidigare deltagare:

‘Jag är väldigt nöjd med fotoworkshopen på Mallorca. Emma och Nathalie hade lagt upp ett bra program där vi blandade föreläsningar och diskussioner med fotosessions på olika ställen som de hade rekat innan vi kom. Att dom dessutom hade stylat flera par inom både graviditets och bröllopsfotografering gjorde att fotograferingarna kändes ”på riktigt”. Det praktiska runt workshopen fungerade också väldigt bra. Vi bodde på en härlig gård på landsbygden där det fanns många magiska miljöer som kunde användas vid fotograferingarna. Att få sätta sig vid dukat bord och äta den goda maten var också en uppskattad del av workshopen. Rekommenderar varmt att delta vid en workshop arrangerad av Emma & Nathalie!’

Sofie och AndrewFotograf Nathalie Nyberg webb0094.jpg

Under resan

Fokuset kommer vara att ta del av varandras kunskaper och erfarenheter, då det är just den biten vi uppskattat mest på workshops vi varit på tidigare. Vi kommer därför börja med att berätta lite kort om hur vi jobbar, och sen fortsätter vi att prata vidare kring ämnena tillsammans i diskussionsgrupper.

Vad kommer vi ha för genomgångar?

Vi kommer att ha genomgångar där vi berättar våra erfarenheter och tips. Under genomgångarna kommer även ni vara delaktiga där ni kommer få ge tips och råd till varandra. Vi kommer skapa diskussioner där vi peppar och nätverkar med varandra!

Vad kommer vi att prata om?

 • Arbetsflöde - Vi kommer prata om hur vi jobbar med våra kundkontakter och arbetsflöden. Vi går igenom processen från att en kund hör av sig till slutlig leverans av bilderna. Alla arbetar självklart på sitt sätt och vi kommer tillsammans ge varandra tips för att förbättra och förenkla arbetsflödet så att det passar just dig.

 • Redigering - Vi kommer att ha redigeringskvällar och här kommer vi kunna ge varandra tips och byta erfarenheter.

 • Sociala medier och marknadsföring - En av de viktigaste kanalerna till nya kunder finns idag på sociala medieplattformar. Vi kommer ge tips på hur vi arbetar kring sociala medier.

 • Heldagsbröllop - Vi kommer gå igenom hur vi jobbar under bröllop, från mailkontakt till bildleverans men även hur vi tänker och gör under varje fotograferingsmoment som sker under ett bröllop.

 • Bokföring och företagande - Ditt företag är din grund, men din passion är foto. Därför är det viktigt att veta hur mycket energi man ska lägga ned på bokföring och administration. Emma som tidigare jobbat som bokföringskonsult kommer dela med sig av grundläggande råd i hur man planerar och sköter sitt bolag så friktionsfritt som möjligt så man istället kan lägga sina timmar på det man brinner för.

 • Pepptimmen! - En spännande timme där vi kommer jobba med personlig utveckling, självförtroende och pepp. Men mer än så vill vi inte berätta just nu =) 

Vad kommer vi ha för fotograferingar?

För att få med er fina minnen från resan så har vi ordnat 4 olika fotograferingar.

 • Kärlekspar

 • Gravidfotografering

 • Heldagsfotografering, bröllop - under denna dag kommer vi fotografera allt som rör ett bröllop. Från förberedelser till dukning, vigsel och porträtt. Vi kommer tillbringa största delen av dagen i den vackra trädgården som ligger bredvid vårt hus men vi kommer även besöka magiska platser för porträtt.

 • Fotografering av varandra - vi kommer avsätta tid för att ta bilder på varandra som ni sen kan använda till exempelvis era hemsidor.

Vi kommer börja varje fotografering med att visa hur vi jobbar och därefter har ni chans att fota och få till era drömbilder. Ni kommer att få testa att fota i olika ljus, bland annat soluppgång, solnedgång, starkt ljus, mörkt ljus och motljus.


mallorca.png

Mallorca

Workshopen kommer att äga rum på en gammal herrgård som ligger på den Mallorcanska landsbygden. Gården vi ska bo på är omgiven av mandelträd, olivlundar och apelsinträd. I herrgårdens trädgård och dess omgivningar finns magiska fotoplatser där vi kommer hålla till när vi ska ha det stylade bröllopet. Det finns gott om plats för härligt umgänge, pool-häng, redigeringsstunder och grillkvällar på terrassen.

mal1.jpg
mal3.jpg

 

Mallorca är en fantastisk ö bara 3 timmar från Sverige som har så mycket mer att erbjuda än luftmadrasser och turistiga Sangria-drinkar. På den mittersta delen av ön, där vi kommer befinna oss, hittar man mycket grönska, vinodlingar, mäktiga berg och mysiga små byar. I april brukar temperaturen på Mallorca ligga runt 20 grader och det är gott om soltimmar.

_DSC0124.JPG
Fotograf Emma Schödin_Silvia-Pedro_166.jpg

Om oss

Foto

Foto: Renate Solhaug

Emma berättar om Nathalie

När man hänger med Nathalie garanterar jag mycket skratt! En tjej som är glad och älskar att bjuda på sig själv och är inte rädd för att dela med sig om sina erfarenheter. En tjej med mycket go i!

Nathalie fotar mycket gravid, bröllop och lifestyle och hon är grym på att fota och få fram de naturliga i bilderna. Hon är en stjärna på att komma på nya idéer under en fotografering.

Under workshopen lovar jag dig att du kommer få mycket härlig energi från denna tjej!

Foto

Foto: Renate Solhaug

Nathalie om Emma

Emma är lugnet själv med båda fötterna på jorden med de gulligaste smilegroparna man sett. Hon är otroligt härlig att hänga med och hennes skratt smittar av sig.

Emma är otroligt duktig på att fotografera men är också en stjärna på bokföring och de kommer hon att dela med sig av under workshoppen, moms är det bästa hon vet!

Emma bor tillsammans med sin kille Martin i Vaxholm och han kommer även att vara med och styra upp våra grillkvällar i vårt härliga hus.


Fotograf Emma Schödin_Sarah-Aleix_019.jpg

Vad ingår?

 • Boende fyra nätter, 18 - 22 april 2019, i ett stort hus med tillgång till pool och häng

 • 3 hela välplanerade dagar med mycket inspiration, pepp, fotande och nätverkande

 • Frukost, lunch och middag ingår alla dagar

 • Fotografering av gravid, kärlekspar och brudpar i magiska miljöer

 • Genomgångar av arbetsflöde, bokföring, företagande, redigering, heldagsfotografering av bröllop och massvis med pepp och energi!

 • Nytt nätverkande och nya vänner!

Pris: 12.500 kr ex moms


BOKNINGSFORMULÄR

Är du en peppig person som tycker om att lyfta och hjälpa andra så är denna workshop något för dig!

Vi har ett fåtal platser, så tveka inte att boka en plats!

Genom att boka workshopen godkänner du våra bokningsvillkor, se nedan.

Namn *
Namn
_DSC5757_1.JPG

Bokningsvillkor

När vi har fått in din bokningsförfrågan kommer vi skicka ett bekräftelsemail där vi bekräftar att du fått en plats på workshopen. Därefter kommer en bokningsfaktura på 1.000 kr exklusive moms som garanterar dig platsen. Resterande del av fakturan skickas efter workshopen.

Du kommer även få tillgång till en privat FB-grupp för oss som kommer medverka på workshopen så att vi redan nu kan börja nätverka med varandra. Innan resan kommer det komma upp några uppgifter för att vi ska lära känna varandra och bli peppade och laddade inför resan!

Vid avbokning efter 31 december 2018 betalas inte bokningsavgiften tillbaka. Vid avbokning senare än 31 januari 2019 debiteras hela avgiften. Hittar du en egen reserv debiteras du inte.

Vi har resegaranti via Kammarkollegiet vilket innebär en säkerhet för er som resenärer. Tanken är att ni som resenärer inte ska förlora några pengar om resan måste ställas in eller avbrytas.

Vid för få deltagare eller sjukdom har vi rätt att ställa in workshopen och återbetalar då redan inbetalt belopp. Dock får deltagarna bekosta sina egna kostnader, så som flygbiljetter och vi rekommenderar därför er att köpa en ombokningsbar flygbiljett.