Din gravidfotografering hos Emma Schödin

Gravidfotografering

Vad roligt att du är intresserad av en gravidfotografering hos mig! Gravidfotografering står mig varmt om hjärtat och jag älskar verkligen att föreviga denna tid!
Lite längre ned på sidan kan du läsa om hur en gravidfotografering går till hos mig, varmt välkommen till min sida!

När ska jag boka fotografering?

Jag brukar rekommendera att vi fotograferar när du är i vecka 28-35, du väljer tid beroende på hur du mår och vilken vecka som passar dig bäst. För att garantera en fotograferingstid är det bra om du kontaktar mig när du är runt vecka 20.

Platser

Jag har många favoritplatser och vi bestämmer gemensamt en plats som passar! Just nu är Ulriksdals Trädgård och Vaxholm mina favoritplatser. Har ni önskemål på plats är det bara kul, jag älskar nya platser!

Gravidklänningar

Jag har fantastiska gravidklänningar i olika färger som jag lånar ut under fotograferingen! I paketet ingår lån av klänningar och vi brukar hinna med två ombyten. Läs mer om de olika klänningarna längre ner.

 

Utvalda gravidbilder


Vad andra säger

Vi rekommenderar Emma starkt!

“Hela vår fotografering blev så lyckad och vi har även bokat henne till en nyföddfotografering. Vi rekommenderar Emma starkt, om vi visste om henne för ett år sedan skulle vi bokat henne till vårt bröllop! Bilderna blev magiska!”

— Josefin & Robert

Min magiska fotografering!

“Emma är en jättetrevlig och omtänksam tjej som tar verkligen tid för fotograferingen tills man blir nöjd! Väldigt proffsigt det hon gör! Jag rekommenderar verkligen Emma!”

— Jasmine

Mötte oss med värme!

“Vi är mycket nöjda med vår gravidfotografering! Inte nog med att bilderna blev otroligt fina, vi fick även en mycket fin stund att se tillbaka på med förberedelser hemma inför fotograferingen och sedan tillsammans med Emma som mötte oss med värme och en sprudlande personlighet!.”

— Susanna & Inan

 

Lilla paketet

 • Ca 1 timme fotografering

 • Fotografering utomhus på valfri plats i Stockholmsområdet

 • Lån av gravidklänningar, 2 ombyten

 • Välj era favoriter i ett webbgalleri bland alla redigerade bilder

 • 10 redigerade högupplösta digitala bilder ingår i priset

4.490 kr
(3.490 kr vid bokning vardagar 9-17)

Mellanpaketet

 • Ca 1,5 timme fotografering

 • Fotografering utomhus på valfri plats i Stockholmsområdet

 • Lån av gravidklänningar, 3 ombyten

 • Välj era favoriter i ett webbgalleri bland alla redigerade bilder

 • 25 redigerade högupplösta digitala bilder ingår i priset

6.490 kr

Stora paketet

 • Ca 1,5 timme fotografering

 • Fotografering utomhus på valfri plats i Stockholmsområdet

 • Lån av gravidklänningar, 3 ombyten

 • Alla redigerade högupplösta digitala bilder ingår i priset

 • Valfri förstoring på fineart-papper, 30x40 cm

 • Leverans på USB-sticka i fint paket

8.490 kr

 

Gravidguide

Så går det till

Intresserad av hur en fotografering går till? Här kan du läsa ett blogginlägg om hur en gravidfotografering kan gå till

Gravidklänningar

Jag har fantastiska gravidklänningar i olika färger som jag lånar ut under fotograferingen! Du hittar alla klänningar på länken nedan. Alla klänningar är anpassade för gravida och är mellan storlek XS-XL. Under fotograferingen har jag med mig säkerhetsnålar ifall någon av klänningarna behöver nålas in.

Innan fotograferingen få du välja vilka klänningar du vill att jag ska ta med mig. Jag brukar rekommendera upp till 2 st så vi enkelt kan prova ut din favorit samt ha ombyte om du önskar. 

Här kan du läsa mer i detalj om de olika klänningarna

Platser

Jag har många favoritplatser och vi bestämmer gemensamt en plats som passar! Just nu är Ulriksdals Trädgård och Vaxholm mina favoritplatser. Har ni önskemål på plats är det bara kul, jag älskar nya platser!

Väder

Jag älskar att fota utomhus och är väldigt noga med att det ska vara bra väder när vi fotar. Jag vill leverera era bilder i så fint ljus som möjligt! Skulle det vara jättedåligt väder på fotograferingsdagen bokar vi om till ett nytt datum om ni önskar. Det kostar inget extra och jag är flexibel med att hitta ett nytt datum.

Får min partner vara med på fotograferingen?

Självklart! När jag fotograferar par använder jag mig av en viss teknik för att det inte ska kännas som en fotografering utan mer som en mysig stund för er. Dagarna innan fotograferingen kommer jag skicka över ett frågeformulär till er för att jag lättare ska förbereda fotograferingen så den passar er.

Får syskon/barn vara med?

Självklart får barn vara med på fotograferingen! Under fotograferingen kommer vi busa, sjunga och leka för att få naturliga och härliga bilder. 
Det är jättefint med matchande färger, gärna ljusa och enfärgade plagg. 

Gravidfotografering_Ylva3.jpg

Inför en gravidfotografering

Att ta med

Ta gärna på dig en axelbandslös BH så vi slipper onödiga märken på huden. Har du ingen kan du dra ner banden.
Underkläderna får gärna vara i ljusa färger, vita eller beiga så de inte syns igenom klänningen.

Ombyte

Vissa av fotoplatserna har offentliga toaletter där du lätt kan byta om. Skulle vi promenera en liten bit från toaletterna har jag med mig filtar vi kan linda om dig. Mina klänningar är mycket töjbara och lätta att klä på sig så lovar att det blir lätt och smidigt.

Ombyte till partner/syskon

Det blir jättefint om din partner/syskon har på sig matchande färger. Ljusa och enfärgade är ett fint tips! Känner du dig osäkert går det jättebra att rådfråga mig! 

Leksaker till syskon

För att underhålla syskonen på fotograferingen går det jättebra att ta med sig saker man gillar! Leksaksbil, gosedjur eller något annat som gör en glad :) Jag kommer ha med mig såpbubblor vi kan blåsa under fotograferingen. 

Skor

Skor kommer inte synas på bild då alla mina gravidklänningar är långa. Så sätt på dig ett par skor som är anpassade efter årstid och som du tycker är sköna. 

Hår och smink

Jag tycker att du ska sminka dig och fixa ditt hår efter vad du trivs i. Det kommer bli finast!

Vill du lyxa till det och boka en makeup- och hårstylist tycker jag absolut att du ska unna dig det.

Jag känner mig osäker framför kameran

Detta hör jag ofta och jag ska göra allt för att du ska känna dig bekväm. Jag kommer prata med dig hela tiden och vi ska skapa fina bilder som du kan visa ditt barn sen.

Under fotograferingen är det mycket fokus på magen och det blir jättefint om du håller om magen. Vi kommer ta flera olika bilder när du tittar ner på magen, in i kameran och stolt ut mot vyn där du visar hur fin du är som gravid! Vi kan även ta sittandes bilder vilket blir superfint!

 
Gravidfotografering_Andrea5.jpg

Efter fotograferingen

Efter fotograferingen redigerar jag utvalda bilder, ca 50 st, och skickar via ett webbgalleri. Länk till galleriet får ni ca 1 vecka efter fotograferingen. Ni väljer vilka bilder ni vill ha genom att stjärnmarkera bilderna i galleriet.

Bilderna ni valt kommer ni få print- och webbanpassade. Webbilderna passar perfekt att använda på sociala medier och printbilderna för egna framkallningar. 

Ni har fri användningsrätt på bilderna ni har köpt. Vilket betyder att ni får framkalla hur många bilder ni vill, ni får visa upp dem på era sociala medier och i dagstidningar. Jag blir jätteglad ifall ni anger ‘Fotograf Emma Schödin’. Ni får dock inte redigera, ändra eller använda bilderna i kommersiellt bruk utan min tillåtelse.

Jag älskar att visa upp bilder från er fotografering, vilket är Instagram, Facebooksida, hemsida samt blogg. Jag frågar alltid er innan jag gör det och det är helt frivilligt! Vill ni inte det är det inga problem.

Produkter och bildvisning

Jag säljer även ett flertal produkter, bland annat förstoringar, fotoböcker, inramningar och annat fint. När ni bokar mig så skickar jag över en pdf med mer information. Om ni är intresserade kommer jag även gärna förbi på en bildvisning efter fotograferingen och visar bilderna och mina produkter. Läs mer om mina produkter