Tavlor, fotoalbum och touchprodukter

När man har varit på en fotografering hos mig så erbjuder jag även mina kunder olika framkallningar, inramningar och fotoböcker av fotografierna vi tagit. Alla produkter jag säljer är handgjorda och har mycket högre hållbarhet än vanliga framkallningar. 

Tavlor

Tavlorna jag säljer är laminerade, och inte inglasade. När man laminerar en bild behandlar man ytan tålig och man slipper även reflexer som uppstår i glas.

Fotograf Emma Schödin_Produkter_012.jpg
Fotograf Emma Schödin_Produkter_015.jpg

De här tavlorna kan man torka av med en blöt trasa och lite diskmedel för att få bort damm och fingeravtryck.

Fotograf Emma Schödin_Produkter_011.jpg

Man kan välja mellan ett flertal olika ramar. Här ovan är ett exempel på en av mina mer utsmyckade ramar. 

Fotoalbum

Att samla ihop flera av sina favoritbilder från en fotografering och spara i ett fint album brukar vara mycket populärt. Har man exempelvis gjort både en gravid- och lifestylefotografering blir det jättefint att samla de bästa bilderna från dessa två fototillfällen i samma album.

Fotograf Emma Schödin_Produkter_008.jpg

Fotoalbum brukar också vara en uppskattad present att ge bort till mor- och farföräldrar. Fotoböckerna kommer i två storlekar, 20x20cm och 25x25cm.

Fotograf Emma Schödin_Produkter_009.jpg

Touchprodukter

En ny och lyxigare variant av fotoprodukt, de finns i många olika former och passar jättefint i hemmet. Jag älskar dessa runda format och blir jättefint ihop i olika storlekar.

Fotograf Emma Schödin_Produkter_002.jpg

Dessa är mycket hållbara och drar inte åt sig smuts. Går lätt att torka av med en trasa och diskmedel.

Fotograf Emma Schödin_Produkter_006.jpg
Fotograf Emma Schödin_Produkter_003.jpg

Vill ni titta lite närmare innan ni köper?

Är ni intresserade av att kika lite närmre på produkterna för att se om något passar er så ordnar vi det! Antingen kommer ni hem till mig i Vaxholm och klämmer och känner på de olika produkterna eller så kommer jag hem till er. Är vi hemma hos er kan vi ju också testa vad som passar bäst hos er, vi kan mäta och se vart exempelvis en tavla skulle kunna sitta och vilken storlek som blir bäst.

Rund touchprodukt på plywood-grund

Rund touchprodukt på plywood-grund

Leverans

Leveransen av produkterna varierar beroende på vad man beställt. Men leveranstiden brukar hamna mellan 2-8 veckor. Då alla produkter är handgjorda får man räkna med att det tar lite längre tid, men allt är superfint gjort så det är väl värt att vänta på =)

Fotograf Emma Schödin_Produkter_010.jpg

 

 

 

Fotokurs på Kuba

kuba_miljo.jpg

Ni som följer mig på Instagram vet säkert redan att jag för ett par veckor sedan var på en fotokurs på Kuba och jag tänkte berätta lite mer om vad vi gjorde där. Kursen anordnades av Hélena Parmér och höll på i fem dagar där vi fokuserade på par- och bröllopsfotografering.

Vi bodde på ett hotell lite utanför Havanna där vi hade genomgångar och föreläsningar under förmiddagarna. Under kursens fem dagar så hade vi tre eftermiddagar med fotograferingar. Med oss på resan var även ett svenskt par, Kitty och Simon, som följde med från Sverige. Vi fick även fota ett kubansk par och en modell. Här kommer några av mina favoritbilder från fotograferingarna vi gjorde. 

Först ut var Kitty och Simon. De här bilderna är från första dagen då vi fotograferade inuti en jättestor tom pool. Magiskt med det turkosa! 

svensktpar_pool1.jpg
svensktpar_pool2.jpg

Framåt kvällen så fotograferade vi dom även i solnedgången på stranden. 

Kitty och Simon i vågorna

Kitty och Simon i vågorna

Vårt andra par var Claudia och Nelson, ett kubanskt par som var så fina ihop! Första dagen fotade vi dom vid en typisk Kubansk bil och därefter i solnedgången på stranden.

kubapar_bil.jpg
Älskar den här bilden på Claudia och Nelson i solnedgången 

Älskar den här bilden på Claudia och Nelson i solnedgången 

När vi var nere vid stranden så tog vi även bilder på Michelli som är en kubansk modell. Hon ägde alla fotograferingar, så grym! Älskar bilderna när hon snurrar i klänningen på stranden. Gillar också den med pizza-väggen i bakgrunden, så fin kontrast i de bilderna. 

stranden_modell.jpg
stranden_modell_snurr.jpg
Michelli vid en gammal pizzeria vid stranden

Michelli vid en gammal pizzeria vid stranden

Andra dagen på kursen så åkte vi in till Havanna och fotograferade våra modeller i stadsmiljö. 

svensktpar_stad.jpg
modell_Stad.jpg
Inne i Havanna fick vi till och med Claudia att fälla en tår när hon kramade Nelson <3 

Inne i Havanna fick vi till och med Claudia att fälla en tår när hon kramade Nelson <3 

Tredje och sista dagen med fotograferingar så var vi i ett supercoolt hus där bland annat Rihanna spelat in en av sina musikvideos. 

hus.jpg

Här fotade vi våra par Claudia och Nelson på övervåningen i huset, och Kitty och Simon i ett magiskt gammal bibliotek, så häftiga rum!

kubapar_hus.jpg
svensktpar_hus.jpg

Michelli fotograferade vi dels i trappan inne i huset och utanför. 

Fotograf Emma Schödin_Kuba_147.jpg
modell_hus_ute.jpg

Jag är så glad över den här resan, vi lärde oss massor och det var så roligt att lära känna de andra deltagarna och höra om deras liv som fotografer! Hoppas ni gillade mina bilder från Kuba! 

Lifestyle-fotografering

Lifestyle-fotograferingar blir allt vanligare och jag har den senaste tiden fått flera förfrågningar om detta. Jag tänkte därför att jag ska berätta lite i det här inlägget om vad det är, hur det går till och även visa ett par bilder från min senaste lifestyle-session.

Fotograf Emma Schödin_Livia-6veckor_042.jpg

En vanlig fråga jag får är vad skillnad egentligen är mellan en familjefotografering och en lifestylefotografering: 

En familjefotografering är en klassisk fotografering där man ofta är i en studio, eller utomhus och bilderna är mer eller mindre arrangerade.  

Med lifestyle menas att fotografen ofta kommer hem till er och tar kort i er hemmamiljö. Målet med en lifestyle-fotografering är att fånga ögonblick ur er vardag, det ska inte kännas poserat och tillfixat, utan mer naturlig. Under fotograferingen kommer vi därför hitta på saker som ni gillar att göra, exempelvis baka, leka, busa, kramas och vi kommer få jättemånga underbara familjebilder på er!
Har ni precis fått barn kan den här typen av fotografering bli en riktigt härlig stund för familjen att mysa och kramas tillsammans med er nytillkomming. 

Under min senaste lifestylefotografering var jag hemma hos Cecilia och hennes dotter Livia, 6 veckor. Vi började med att ta bilder i deras sovrum och i Livias säng, titta så fint dem har pyntat runt henne.

Fotograf Emma Schödin_Livia-6veckor_010.jpg
Fotograf Emma Schödin_Livia-6veckor_023.jpg
Fotograf Emma Schödin_Livia-6veckor_024.jpg

Därefter tog vi lite fler bilder i vardagsrummet, i soffan och mot fönstret.

Fotograf Emma Schödin_Livia-6veckor_042.jpg
Fotograf Emma Schödin_Livia-6veckor_035.jpg

Under fotograferingen så blandade vi med bilder på bara Livia, helkroppsbilder på både Cecilia och Livia och ett par detaljbilder.

Fotograf Emma Schödin_Livia-6veckor_070.jpg
Fotograf Emma Schödin_Livia-6veckor_053.jpg
Fotograf Emma Schödin_Livia-6veckor_060.jpg

Jag tycker det är så kul med den här typen av fotografering och har ett flertal inbokade nu under våren vilket ska bli jätteroligt!

Avslutningsvis tänkte jag bara lite kort nämna ett par saker om lifestyle-fotografering:

Eftersom idén är att fånga er, ert hem och er tid tillsammans ur ett så verkligt perspektiv som möjligt så behövs inte så mycket förberedelser inför fotograferingen. Ni behöver alltså inte lägga ned massor av tid på att städa eller plocka undan inför att vi ska fota. Är det något som inte fungerar under fotograferingen så ordnar vi det på plats. Det man kan göra, om man vill, är att välja kläder som är matchar varandra färgmässigt. Ljusa och enfärgade plagg blir jättefint =)

Fotograf Emma Schödin_Livia-6veckor_020.jpg

Jag kommer även ha med mig lite rekvisita för mindre barn, som tillexempel hårband, små filtar och en korg vi kan använda. Vill ni får ni självklart ta med ombyten och annan rekvisita ni önskar få med på korten. 

Fotograf Emma Schödin_Livia-6veckor_066.jpg

Glad Vår på er! 

Gravidklänningar

Äntligen är våren på ingång och jag brukar få in lite extra många gravidbokningar såhär års, så jag tänkte det kunde vara roligt att visa upp några av mina klänningar som man får låna under en gravidfotografering. 

Alla klänningarna är anpassade till gravida och är mellan storlek XS-XL. Under fotograferingen har jag med mig säkerhetsnålar om någon klänning behöver nålas in för att sitta fint på dig. Är du osäker kring vilka klänningar du ska välja så hör av dig lite innan så pratar vi ihop oss om vad som passar dig bäst. 

En gravidfotografering tar ungefär en timme och under den tiden brukar man hinna med mellan 2-3 ombyten. Här nedan kommer lite bilder och information om de olika klänningar man kan välja bland till sin fotografering: 

 

Beige klänning med släp

Fotograf Emma Schödin_Carolina-Robin_webb034.jpg

Det här är den klänning som är mest populär, och det är ju inte så konstigt när man ser det vackra släpet! Det som kan vara bra att veta med denna klänning är att för att få till "slänget" i släpet så behöver vi ha en assistent med (partner, vän eller så tar jag med nån som kan hjälpa oss) som kan kasta upp tyget medan jag fotograferar. 

Fotograf Emma Schödin_Andrea-Norrman_036.jpg
 

Rosabeige klänning med paljetter

Fotograf Emma Schödin_Andrea-Norrman_webb002.jpg

Även den här klänningen är en favorit hos mina gravida. Överdelen är prydd med glittriga paljetter och kjolen är i tyll. Denna klänningsmodell finns även med lång ärm som passar bra till höst- och vinterfotograferingar.

Fotograf Emma Schödin_Cecilia-Dennerby_056.jpg
 

Turkos sommarklänning med blomdekoration

Fotograf Emma Schödin_Mineh-Fredrik_webb016.jpg

Här är en av mina somrigaste klänningar i turkost, skirt tyg med slits över magen och blomdekoration i midjan, passar bäst för fotograferingar under vår- och sommar.

 

Sidenklänning med smala axelband

Fotograf Emma Schödin_Cecilia-Dennerby_013.jpg

En enkel klänning i siden med smala axelband och spetsbrodyr upptill, passar bra både under sommaren och hösten.

 

Axelbandslös klänning med släp

Beige långklänning.jpg

Beige klänning utan axelband med långt släp och top-parti i spets. 

 

Vit klänning med spetskjol

Fotograf Emma Schödin_Sophie-Jaderblom_028.jpg

Axelbandslös klänning med kjol i spets. Den här klänningen är vacker året om, men blir lite extra romantisk i vinterljus. 

 

Ljusgrå shiffongklänning

Fotograf Emma Schödin_Nathalie_webb003.jpg

Vacker och enkel shiffongklänning med halvlånga ärmar. Här på bild under blommande körsbärsträd i Kungsträdgården. 

 

Ljusblå klänning med tyllkjol

Fotograf Emma Schödin_Andrea-Norrman_103.jpg

En riktig prinsessklänning i ljusblått tyg. Toppen är i rosenbroderad spets och kjolen i fluffig tyll.  

 

Tvådelad kjol och topp

Fotograf Emma Schödin_Andrea-Norrman_webb043.jpg

Tvådelad kjol och topp för att framhäva gravidmagen. Kjolen är i tyll och toppen i spets med broderad kant. Gör sig fin under alla årstider. 

 

Spetsklänning

Fotograf Emma Schödin_Ellinor-Eriksson_022.jpg

Vacker transparent spetsklänning som framhäver gravidmagen lite extra. Tänk på att ta med vita underkläder om du väljer denna klänning. 

 

Hoppas du hittade några klänningar du gillade, och har du några frågor om klänningarna eller om gravidfotografering så är det bara du hör av dig! Du kan även läsa mer under "Gravid"-delen här på hemsidan, http://www.fotografemmaschodin.se/gravidfotografering/

Gravidfotografering med Cornelia & Joakim

Julen är över och det har hunnit bli 2018! 2017 har varit ett så spännande och händelserikt år för mig och jag är så taggad på att få fortsätta med alla underbara fotograferingar även detta år. Men, först en liten tillbaka blick till en fantastisk gravid- och parfotografering jag gjorde i december med Cornelia & Joakim som väntar sitt första barn. 

Vi fotade ute i Ulriksdals Trädgård som har blivit en favoritplats för många av mina par och gravida. Och det är inte så konstigt, det finns så fantastiskt fina ställen att fota på där.  

Det var soligt men riktigt kallt på fotograferingsdagen så jag laddade med självhäftande värmekuddar som vi satte &nbsp;innanför kläderna - blir riktigt varmt och gott.&nbsp;

Det var soligt men riktigt kallt på fotograferingsdagen så jag laddade med självhäftande värmekuddar som vi satte  innanför kläderna - blir riktigt varmt och gott. 

Vi började med att fotografera Cornelia & Joakim tillsammans, och jag använde mig av beloved-tekniken som jag brukar använda vid parfotograferingar. Tekniken går ut på att det inte ska upplevas som just en fotografering, utan istället ska det vara en fin stund paret emellan - de bästa korten får man när man glömmer bort att kameran är där =) 

Inför en beloved-fotografering skickar jag ut ett frågeformulär till paret för att jag ska kunna förbereda en anpassad fotograferingen för just er.

Fotograf Emma Schödin_Cornelia-Joakim_038.jpg
Fotograf Emma Schödin_Cornelia-Joakim_039.jpg
Fotograf Emma Schödin_Cornelia-Joakim_045.jpg

Efter parfotograferingen bytte Cornelia om och vi fotade sedan gravidbilder på bara henne och magen vid sjön. Jag älskar att fota här, titta bara hur fint vattnet lyser upp bilden, och solen låg helt perfekt den här morgonen. 

Fotograf Emma Schödin_Cornelia-Joakim_046.jpg

Vi avslutade gravidfotograferingen med ett sista ombyte och tog sedan kort med den här gravidklänning som är en stor favorit hos mina kunder! Älskar det långa släpet!

Tack så jättemycket Cornelia och Joakim för en fantastisk fotografering! 

Den senaste tiden har jag haft så många härliga gravidfotograferingar och jag har massor av underbara kort jag skulle vilja visa er här! Så jag återkommer inom kort med fler bilder från några av mina gravid-vinterfotograferingar. 

Gravid- och parfotografering - så går det till

Julen närmar sig med stormsteg, jag kan inte förstå att vi redan är en bit in i december! Den här hösten och vintern har jag haft så många fina gravidfotograferingar och det har varit superkul att få träffa alla dessa personer under en så speciell tid i deras liv. 

Här är Nicole och Mikael som nu fått sitt första barn. Vi träffades en morgon i början av November i Ulriksdalsträdgård.&nbsp;

Här är Nicole och Mikael som nu fått sitt första barn. Vi träffades en morgon i början av November i Ulriksdalsträdgård. 

Så här går en kombinerad gravid- och parfotografering till

När jag fotograferar par under en gravidfotografering använder jag mig av en speciell teknik för att fotografering ska kännas som en upplevelse och inte enbart en fotografering. 

Förberedelser

En vecka innan fotografering så kommer jag skicka ut ett frågeformulär till er där ni får berätta lite om er. Det är för att jag ska få lära känna er bättre och kunna planera fotograferingen. Era svar använder jag sedan under fotograferingen för ge er små uppgifter som ni ska utföra mellan er två. Till exempel kan det vara att ni ska berätta vad ni tycker mest om med varandra, eller vad ni ser mest fram emot med att få barn. 

Under parfotograferingen

Det är många som är rädda för att det ska kännas jobbigt och stelt att ge varandra olika kärleksförklaringar samtidigt som jag är där och fotar. Men jag kommer stå en bit bort, och ni kommer i princip viska till varandra - så det finns ingen risk att jag hör! Det här ska vara en mysig stund mellan bara er två. 

Anledningen till att jag jobbar med den här tekniken är för att få fram naturliga och spontana ögonblick och känslor mellan er :)

Om ni tycker det känns konstigt eller jobbigt med den här tekniken så ser vi till att hitta ett annat sätt att skapa så fina bilder på er som möjligt. Vi jobbar tillsammans helt enkelt, och jag kommer lyssna in er för att förstå vad det är ni önskar och behöver under vår fotografering =)

Gravidfotograferingen

När vi är nöjda med era parbilder så brukar jag alltid avsluta med att fota ett par bilder på bara den gravida i lite olika klänningar. Vi brukar hinna med i snitt 2-3 ombyten under fotograferingen. 

Fotograf Emma Schödin_Nicole-Mikael_012.jpg
Nicole i en av mina glittriga klänningar, hon är så vacker i den &lt;3

Nicole i en av mina glittriga klänningar, hon är så vacker i den <3

Trevlig helg på er, vi hörs snart!

Emma

Vinterfotografering - magiska, frostiga bilder

Kylan har kommit och jag älskar det - eller ok, kanske inte alltid. Men som fotograf så älskar jag det! Det är så kul med säsongerna som erbjuder olika typer av bilder och stilar.

Somrarna som ger bilder fulla med liv, färg och prunkande natur, hösten med alla varma, eldiga toner och så vintern som är kall, krispig och alldeles glittrig.

Många brukar vilja vänta med en fotografering till sommaren, men man kan få så fina bilder när det är frostigt, kallt och solen ger ifrån sig ett matt sken. Det blir ett lugn i bilderna som jag gillar väldigt mycket. Här är ett par bilder som jag fotade förra vintern: 

Vackra vinterbilder på Sophie. En fin detalj är hur solen lyser genom det skira tyget på klänningen.

Vackra vinterbilder på Sophie. En fin detalj är hur solen lyser genom det skira tyget på klänningen.

Att fota utomhus på vintern

Den största utmaningen med att fotografera utomhus på vinterhalvåret är ju, såklart, kylan. Jag ser därför till att alltid ha med värmekuddar som vi fäster på kroppen, det kommer finnas varm dryck (te, choklad eller kaffe - man får välja =) ) och jag har även med mig filtar att vira in sig i mellan fototagningarna.  

Så vackert med snön och det kalla solskenet ute vid Vinterviken. Fotat i November 2016.

Så vackert med snön och det kalla solskenet ute vid Vinterviken. Fotat i November 2016.

För att få fina bilder på vinter så är det viktigt att hitta en dag med bra ljus. Som allra bäst blir det precis när solen gått upp och frosten fortfarande ligger kvar. Då kan vi fånga soluppgången och det blir oftast helt magiskt. Men skulle det vara för dåligt väder så byter vi till en dag med bättre ljus =) 

Även solnedgångar på vintern  kan bjuda på otroligt fina scener och man kan fånga jättefina, glödande bilder även då, så vi bokar helt enkelt in det som passar er bäst.

Par- och gravidfotografering i soluppgången.

Par- och gravidfotografering i soluppgången.

Fler och fler väljer att boka fotograferingar under vinter, och nu i helgen har jag haft tre härliga fotograferingar! I veckan väntar fler och jag hoppas det kommer in ännu mer bokningar nu under vintern :)

Familjefotografering - ett kärt återseende

Under åren jag har jobbat som fotograf har mitt fokus främst varit att fota gravida, nyfödda och bröllop. Ibland har jag även gjort familjefotograferingar, och jag hoppas verkligen kunna göra mer av det i framtiden - det är så underbart att få fånga alla små underbara ögonblick och känslor mellan föräldrar och deras barn.

Lite extra kul blir det förstås att få återse en familj igen ett tag senare. Elsa fotade jag för ett år sen när hon bara var 10 dagar gammal.

Från nyföddfotograferingen av Elsa

Från nyföddfotograferingen av Elsa

I somras träffades vi igen för att denna gång fota hela familjen, och Elsa hade hunnit fylla hela 1 år! Ett sånt litet charmtroll <3

Elsa - ett år senare &lt;3

Elsa - ett år senare <3

Vi träffades ute vid Ulriksdals Trädgård där det finns massor av fina fotoplatser, och vi lyckades få till riktigt fina familjefotografier.

På promenad genom allén

På promenad genom allén

Bus med mamma!

Bus med mamma!

Hur fotograferingen går till

Inför en familjefotografering är det ofta många som undrar hur fotograferingen går till och  om det är något särskilt dom behöver tänka på, så här kommer ett par punkter som kanske kan vara till hjälp:

- Plats: Vanligast är att vi fotar utomhus. Om ni själva har en favoritplats så kan vi mötas upp där, annars ger jag er ett par förslag ni kan välja mellan. 

- Kläder: Ta på er det ni känner er fina och bekväma i. Jag har med mig filtar i bilen som ni kan värma er med mellan fotostunderna om det behövs.

- Leksaker: Ta gärna med ert barns favoritleksak för att kunna locka fram skratt och bus, eller för lite extra trygghet om det känns läskigt. Jag har alltid med mig såpbubblor som brukar uppskattas för att få fram ett litet leende =)

- Innan vi börjar: Jag brukar tycka det är skönt att prata igenom fotograferingen en liten stund innan vi börjar fota. Kanske finns det är något jag kan tänka på som gör det bekvämare för er och ert barn? Det är viktigt för mig att det kännas så naturligt och avslappnat för er som möjligt. 

Vad händer om vårt barn inte vill vara med?

Det är inte alltid lätt att fotografera små barn med egna starka viljor. Det är ganska vanligt att man får leka lite mellan foto-stunderna, blåsa lite såpbubblor, låta barnet springa av sig eller kanske bara få tid till att krama på pappa eller mamma ett tag. Vi tar den tid vi behöver för att fånga de rätta bilderna - ni ska inte känna någon stress för det under fotograferingen.

Oftast går det jättebra och vi kommer få fina bilder på er och ert barn, det lovar jag.

Hela familjen på promenad

Hela familjen på promenad

Tack Isabell, Patrik och Elsa! Det var så roligt att få träffa er och Elsa igen. Hoppas vi ses fler gånger framöver!

Kram från Emma

Ett augustibröllop på Djurgården

Tänkte jag skulle skriva lite om ett så fint bröllop jag fotade ute på Djurgården i somras, och jag tänkte berätta lite om varje steg från den första bröllopsförfrågan, till provfotografering och bröllopsdagen.  

Bokning

När jag får in en bröllopsförfrågan börjar jag alltid med ett telefonmöte med paret för att vi ska få lära känna varandra lite och för att få en första uppfattning om önskemål inför bröllopsdagen. Därefter bokar vi in en bröllopsfika för att gå igenom dagen, vad de tänkt sig för tema, plats för bröllopet och schema för dagen för att jag ska kunna planera fotograferingen. Malin och Magnus träffade jag tidigt förra vintern och vi klickade på en gång!

Provfotografering

Inför ett bröllop har jag alltid en provfotografering tillsammans med bröllopsparet på den plats där de tänkt att porträttfotograferingen ska ske. Jag har ett par favoritplatser ute på Djurgården, men Malin & Magnus hade själva hittat ett ställe de kände passade dom bäst, och oj vad fint det var där! 

Så fin bild från provfotograferingen.&nbsp;

Så fin bild från provfotograferingen. 

Sedan blev det äntligen den 5 augusti och det var dags för den stora dagen ute på vackra Hasselbacken på Djurgården. Malin och Magnus hade bokat in mig i 8 timmar, alltså en heldag. Det är verkligen lite extra-roligt som fotograf att få vara med och fånga alla känslor och händelser under en hel dag, från förberedelserna på morgonen, till första mötet, vigseln, middagen och festen! 

Förberedelser

Jag började fota hos Magnus där han och hans bestman var i full igång med att knyta flugor och göra honom extra snygg inför första mötet med Malin!

Ett par hjälpande bestman händer fixar till Magnus fluga.&nbsp;

Ett par hjälpande bestman händer fixar till Magnus fluga. 

Därefter gick jag över till Malin där hon och tärnorna var i fullgång med smink, hår och påklädnad. Och dricka bubbel, såklart :) 

Brud och tärnor gör sig redo inför den stora dagen.

Brud och tärnor gör sig redo inför den stora dagen.

Första mötet

Vissa par vill se varandra för första gången under vigseln, medan en del andra önskar träffa varandra en liten stund innan för en lugn stund bara dom två (+ fotografen såklart, haha). Mitt mål under ett bröllop är att vara så osynlig som möjligt för att fånga känslor hos paret och bröllopsgästerna. 

Malin och Magnus ville träffa varandra själva en kort stund innan vigseln. På Hasselbackens magiska trappa fick de se varandra för första gången. Det är alltid så mycket kärlek och lycka i de här bilderna. 

Första mötet i trappan på Hasselbacken.

Första mötet i trappan på Hasselbacken.

Vigsel

Planen var att vigseln skulle äga rum ute på terassen men minuten innan vi skulle börja öppnade himlen sig! Som tur var har personalen på Hasselbacken varit med om nyckfulla väder förr och de flyttade snabbt in allt och arrangerade om vigselplatsen så vi kunde börja i tid fast inomhus:

Nygifta!&nbsp;

Nygifta! 

Kort därefter slutade det som tur var att regna och gästerna kunde gratulera de nygifta paret på terassen med såpbubblor och jubel <3  

Fotograf Emma Schödin_Malin-Magnus_128.jpg

Porträttfotografering

Efter vigseln hade vi valt att planera in porträttfotograferingen. Det är upp till varje par att själva bestämma när under dagen det passar bäst att göra detta. En del väljer att göra det lite innan vigseln, och en del kör hellre efter. Vi hade avsatt en timme till porträttfotografering och det blev perfekt! Såhär vackra blev Malin och Magnus på deras speciella plats på Djurgården:

Fotograf Emma Schödin_Malin-Magnus_171.jpg
Så fint par och en så vacker kväll &lt;3

Så fint par och en så vacker kväll <3

Framåt kvällen blev ljuset magiskt, så vi passade på att springa ut lite snabbt på terrassen för att knäppa ett par bilder till i kvällssolen.  

Middag

Därefter var det dags för middagen och nedan kan ni se det nygifta paret göra entré inför sin släkt och sina vänner. Det blev en fantastisk kväll ute på Hasselbacken med underbara tal och en sjungande italienare! 

Fotograf Emma Schödin_Malin-Magnus_210.jpg
Fotograf Emma Schödin_Malin-Magnus_358.jpg

Tack Malin och Magnus för jag fick vara med er på er bröllopsdag.

Lycka till i livet och all kärlek till er!

Fotograf Emma Schödin_Malin-Magnus_180.jpg

Bröllopsfotografering Dalarö Skans

I juli hade jag ett bröllop som jag var galet taggad över då det var ett litet annorlunda bröllop än de jag fotat förut. Libby och Teo bor i USA och förra året gifte de sig där. Då Teo är från Sverige hade de valt att skjuta på bröllopsfesten då de ville att den skulle äga rum i Sverige. Libbys familj och vänner flög till Stockholm för att vara med och fira och jag fick äran att vara deras bröllopsfotograf!

Libby &amp; Teo hade bokat mitt 8 timmar paket och upplägget blev så bra!

Libby & Teo hade bokat mitt 8 timmar paket och upplägget blev så bra!

Dagen började med att vi åkte denna fantastiska båt, Tranan, som skulle ta gästerna från Nybrokajen till fantastiska Dalarö Skans.

I tre timmar åkte vi runt i Stockholms Skärgård och vädret kunde inte ha blivit bättre!

I tre timmar åkte vi runt i Stockholms Skärgård och vädret kunde inte ha blivit bättre!

Det bjöds på glada människor, roliga lekar, härliga skratt och sång ♡

Sedan anlände vi till Dalarö Skans, en underbar och fin ö! Där börjades det med en brudskål och sedan hade Libby & Teo önskat en gruppbild på alla gäster. De var runt 100 gäster och tycker denna bild blev otroligt bra, titta så glada alla är :)

Fotograf Emma Schödin_Libby-Teo_394.jpg

Därefter var det dags för porträttfotograferingen! Solen låg magiskt, det fanns underbara klippor och vi var ett stenkast från havet. En fotografs dröm att få fota här! Libby & Teo är SÅ fina ihop, man ser hur kära dem är i varandra och vi fick så många fina bilder! ♡

Sedan var det dags för bröllopsmiddag och lokalen på Dalarö Skans var M A G I S K !

Det var så roligt att se hur en bröllopsmiddag kan se ut med människor från USA! Massvis med sång, ett härligt liv under hela middagen och underbara tal att till och med fotografen själv skrattade och grät med :) 

När middagen var slut och det var dags för brudparet och gästerna att dansa loss på dansgolvet och för mig var det dags för mig att tacka för mig. En sån häftig upplevelse att få föreviga en enda stor fest på 8 timmar! Jag är så nöjd med bilderna och fått sån fin respons från Libby, Teo och deras familjer! ♡

Fotograf Emma Schödin_Libby-Teo_191.jpg
 

Gravidfotografering med Andrea

För ett tag sen mötte jag upp Andrea i Ulriksdals trädgård för en gravidfotografering!
Jag har nyligen fått hem några nya gravidklänningar som Andrea var taggad på att testa!

Under en gravidfotografering brukar vi hinna med 2-3 ombyten och jag hade betydligt fler att visa Andrea! Så jag brukar hänga upp klänningarna så här som bilden nedan så att ni ska lättare få välja ut era favoriter.

Bts bild tagen av Andrea.

Bts bild tagen av Andrea.

Här är en av dem, titta så fin!

Fotograf Emma Schödin_Andrea-Norrman_011.jpg

Jag har även en liknande fast långärmad :)

Fotograf Emma Schödin_Andrea-Norrman_024.jpg

Andrea väntar sitt första barn, en liten tjej!

Jag brukar rekommendera att vi har fotograferingen mellan vecka 28-35 beroende på hur man mår och hur stor magen har blivit. Andrea var här i vecka 29.

Denna tyllkjol är så fin! Till den har jag denna vita topp men möjlighet att ha linne annars fungerar något långärmat lika bra :)

Sist men inte minst fotade vi i denna fantastiska tyllklänning! Andrea var så magiskt fin i den tillsammans med hennes blåa ögon! Hon sa att hon kände sig som en bakelse och att denna var hennes favorit!

Andrea är en supergulliga tjej och jag är så glad att jag fick äran att fota hennes första graviditet!

Vilken rolig timme vi hade tillsammans och jag hoppas jag får träffa Andrea snart igen!

Andrea bts.jpg

Karolina & Kalles bröllopsdag

Karolina tog kontakt med mig i vintras och första gången vi pratade i telefon klickade vi på en gång! Jag hoppade på rosa moln när Karolina och Kalle ville boka mig som deras bröllopsfotograf! Den 17 juni var det dags!

Jag hämtade upp Karolina på hotellet de bodde på och åkte till Gustav Adolfs Kyrka där vigseln skulle äga rum. Där stod Kalle, redo att träffa sin blivande fru ♡ 

En av mina favoritdelar som bröllopsfotograf är att få fota första gången brudparet ser varandra. Älskar att föreviga kärleken när de ser varandra första gången på deras bröllopsdag ♡ 

Vi passade på att ta några detaljbilder och porträttfotografering innan det var dags att gå in i kyrkan och gömma sig innan alla gäster kom.

Sedan var det dags att säga ja till varandra!

Efter vigseln åkte vi ut till Djurgården för ännu mera porträttfotografering :) Vi hade valt att dela upp porträttfotograferingen innan och efter vigseln för att få två olika miljöer.

Karolina & Kalle är så fina ihop! Deras kärlekshistoria hur de träffades är magisk ♡ 

Efter porträttfotograferingen åkte vi vidare till Kolskjulet på Kastellholmen där det var mingel, middag och fest!

Middagen bestod av god buffé, underbara tal och fullt med kärlek!

Som fotograf är jag väldigt svag för solnedgångar! Är solen framme och det finns möjlighet under bröllopsmiddagen brukar jag föreslå att vi smiter ut under middagen för att ta bilder i solnedgången. För Karolina & Kalles del hade de en fantastisk dag med sol så solnedgången var magiskt! Solen gick ner så fint vid Kastellholmen!

Älskar att vara bröllopsfotograf! ♡ 

Bröllopsfotograf åt Stephanie & Pär

Stephanie & Pär bokade mig som deras bröllopsfotograf i november 2016 och den 22 juli 2017 var det dags! 

De bokade 5 timmar paketet och jag var med på Stephanies förberedelser, vigseln, portätt och minglet innan middagen. 

De gifte sig i Brännkyrka Kyrka och det är andra gången jag fotograferar en vigsel där. Det är verkligen en magisk kyrka! Fin och ljus!

Medan gästerna åkte båt till Ekensdal, där middagen och festen ägde rum, passade vi på att ha porträttfotograferingen där. Ekensdal ligger precis vid vattnet och vi fick såna fina bilder på Stephanie & Pär!

'Wow vilka fina bilder! Du är verkligen bäst!' 

Tack till Stephanie & Pär för att jag fick vara er bröllopsfotograf!

Mikaela & Davids bröllopsdag

1 juli gifte sig Mikaela & David i Uppsala och jag fick äran att vara deras bröllopsfotograf under 8 timmar. 

Fotograferingen började hos David där de var i full gång med förberedelser inför den stora dagen!

Därefter åkte jag till Mikaela och hennes vänner.

Älskar denna bild! Reaktionen på Mikaelas vänner när hon är klar och redo att gifta sig ♡&nbsp;

Älskar denna bild! Reaktionen på Mikaelas vänner när hon är klar och redo att gifta sig ♡ 

Sedan var det dags för Mikaela och David att se varandra för första gången på deras bröllopsdag!

Och på samma plats hade vi också porträttfotograferingen :)

Sedan var det dags för Mikaela och David att säga ja till varandra! Vigseln ägde rum i Uppsala Domkyrka ♡ 

Sedan åkte Mikaela & David iväg i häst och vagn till Linnéträdgården där det var mingel, middag, underbara tal och en härlig fest!

Så glad att jag fick äran att vara Mikaela & Davids bröllopsfotograf!

Gravidfotograferingar

Här har det ekat tomt ett bra tag nu! Vi är mitt i sommaren och det är min högsäsong just nu. Bröllopsfotograferingar varje lördag och om vardagar ägnar jag mig mycket åt att fota gravida :) 

Jag tänkte att vi tittar igenom vad för gravidfotograferingar jag haft den senaste tiden!

Hanna &amp; Henrik en magisk kväll på Djurgården

Hanna & Henrik en magisk kväll på Djurgården

Malin &amp; Jack på min favorit-fotoplats Ulriksdals Trädgård

Malin & Jack på min favorit-fotoplats Ulriksdals Trädgård

Josefin &amp; Robert på Djurö

Josefin & Robert på Djurö

Carolina &amp; Robin i Nyckelviken

Carolina & Robin i Nyckelviken

Carolina igen i en av mina gravidklänningar som man får låna under en fotografering

Carolina igen i en av mina gravidklänningar som man får låna under en fotografering

Matilda &amp; Pelle i Ulriskdals Trädgård

Matilda & Pelle i Ulriskdals Trädgård

Älskar verkligen att fånga nyblivna föräldrar på bild!

Bröllopsfotografering!

I lördags var det Mikaela & Davids tur att gifta sig! Vigseln ägde rum i Uppsala Domkyrka och festen höll till i Linnéträdgården. Så magisk dag de hade! 

Jag har inte bloggat om deras provfotografering vi börjar där!

Innan varje bröllop träffar jag alltid brudparet på platsen där vi har planerat att ha porträttfotograferingen på deras bröllopsdag. Oftast brukar det vara vid kyrkan där vigseln äger rum eller i närheten av festlokalen. I Mikaela & Davids fall träffades vi först vid Uppsala Domkyrka och gick igenom deras dag. Jag var med i 8 timmar så vi stämde av tider, platser och info så allt skulle vara spikat och klart till bröllopsdagen. 

Därefter promenerade vi till Engelska parken, en park Mikaela & David kände att de ville ha porträttfotograferingen. En underbar fin park fullt med lövträd och fina plaster. Vi fotograferade provfotograferingen där så de kunde se hur resultatet ungefär skulle se ut innan bröllopet. 

Det blev jättefina bilder och vi bestämde oss för att köra porträttdelen i parken! 

Nu ser jag fram emot att redigera bröllopsbilderna så jag kan visa dem för Mikaela & David, och er såklart! :)

Nyföddfotografering

Just nu är det mycket gravid- och bröllopsfotograferingar men jag gör även nyföddfotograferingar :)

För ett tag sen fick jag fota Vida som endast var 13 dagar gammal, titta så söt!

En nyföddfotografering sker när bebisen är mellan 5-14 dagar gammal. Under den perioden sover bebisen mycket vilket underlättar för att göra de poser som finns. 

Bokar man en nyföddfotografering hos mig kommer vi vara hemma hos i Vaxholm, Stockholm. Jag bor ljust och högt i tak och medan jag jobbar kan ni föräldrar hänga i soffan, dricka kaffe, läsa en tidning eller titta på TV.

Jag har en del nyföddfotograferingar i sommar och ska bli jättekul!

Gravidfotografering Ulriksdals Trädgård

Ulriksdals Trädgård är en av mina favoritplatser att ha gravidfotografering på. Ljuset ligger så fint där och det finns både skog, äng och vatten där.

För ett tag sen träffade jag Josephine och Lizette som är bästa vänner i Ulriksdal för gravidfotografering. De båda var gravida och har BF med en dags mellanrum, hur häftigt?!

Och ännu häftigare, de hade med sig sina döttrar som var lika gamla, med en månads mellanrum!

Så kul att få föreviga detta och vi fick jättemånga fina bilder!

Bröllopsfotografering Gålö havsbad

Bilderna från årets första bröllop är levererad och vad jag är nöjd med bilderna! Vi tar en tjuvkik!

Susanne & Pavel gifte sig den 13 maj vid Gålö Havsbad. Det var en av de första helgerna som bjöd på fint väder och det var perfekt för vigseln ägde rum på en äng precis bredvid havet :)

Jag var med 3 timmar under deras dag och efter vigsel hade vi gruppfoton och sen porträttfotografering.

Därefter var det mingel och fest för brudparet och deras gäster!

'Vi bokade Emma till vårt bröllop och det var verkligen det bästa beslut vi tagit. Emma gjorde fotograferingen enkel, rolig och lekfull. Det var avslappnat och hennes energi och pepp är helt fantastisk. Rekomenderar Emma tusen gånger om, om ni behöver en fotograf som vet vad den håller på med.'

Tack Susanne & Pavel för den fina recensionen och för att jag fick äran att fotografera er stora dag!

På lördag är det dags för mitt andra bröllop och jag är så taggad!

Gravidfotografering med Betzy & Tobias

Vad tiden rullar i väg, om ett par dagar är vi inne i juni och det är sommar! Underbart! :) 

För ett tag sen träffade jag Betzy & Tobias i Ulriksdals trädgård. De hade en fin kärlekshistoria hur de träffades och vi fick många fina bilder! ♡ 

Nu ska jag iväg på kvällens gravidfotografering som kommer ske i Hagaparken! Solen skiner och kommer bli magiskt fina bilder i solnedgången!