Ett augustibröllop på Djurgården

Tänkte jag skulle skriva lite om ett så fint bröllop jag fotade ute på Djurgården i somras, och jag tänkte berätta lite om varje steg från den första bröllopsförfrågan, till provfotografering och bröllopsdagen.  

Bokning

När jag får in en bröllopsförfrågan börjar jag alltid med ett telefonmöte med paret för att vi ska få lära känna varandra lite och för att få en första uppfattning om önskemål inför bröllopsdagen. Därefter bokar vi in en bröllopsfika för att gå igenom dagen, vad de tänkt sig för tema, plats för bröllopet och schema för dagen för att jag ska kunna planera fotograferingen. Malin och Magnus träffade jag tidigt förra vintern och vi klickade på en gång!

Provfotografering

Inför ett bröllop har jag alltid en provfotografering tillsammans med bröllopsparet på den plats där de tänkt att porträttfotograferingen ska ske. Jag har ett par favoritplatser ute på Djurgården, men Malin & Magnus hade själva hittat ett ställe de kände passade dom bäst, och oj vad fint det var där! 

Så fin bild från provfotograferingen. 

Så fin bild från provfotograferingen. 

Sedan blev det äntligen den 5 augusti och det var dags för den stora dagen ute på vackra Hasselbacken på Djurgården. Malin och Magnus hade bokat in mig i 8 timmar, alltså en heldag. Det är verkligen lite extra-roligt som fotograf att få vara med och fånga alla känslor och händelser under en hel dag, från förberedelserna på morgonen, till första mötet, vigseln, middagen och festen! 

Förberedelser

Jag började fota hos Magnus där han och hans bestman var i full igång med att knyta flugor och göra honom extra snygg inför första mötet med Malin!

Ett par hjälpande bestman händer fixar till Magnus fluga. 

Ett par hjälpande bestman händer fixar till Magnus fluga. 

Därefter gick jag över till Malin där hon och tärnorna var i fullgång med smink, hår och påklädnad. Och dricka bubbel, såklart :) 

Brud och tärnor gör sig redo inför den stora dagen.

Brud och tärnor gör sig redo inför den stora dagen.

Första mötet

Vissa par vill se varandra för första gången under vigseln, medan en del andra önskar träffa varandra en liten stund innan för en lugn stund bara dom två (+ fotografen såklart, haha). Mitt mål under ett bröllop är att vara så osynlig som möjligt för att fånga känslor hos paret och bröllopsgästerna. 

Malin och Magnus ville träffa varandra själva en kort stund innan vigseln. På Hasselbackens magiska trappa fick de se varandra för första gången. Det är alltid så mycket kärlek och lycka i de här bilderna. 

Första mötet i trappan på Hasselbacken.

Första mötet i trappan på Hasselbacken.

Vigsel

Planen var att vigseln skulle äga rum ute på terassen men minuten innan vi skulle börja öppnade himlen sig! Som tur var har personalen på Hasselbacken varit med om nyckfulla väder förr och de flyttade snabbt in allt och arrangerade om vigselplatsen så vi kunde börja i tid fast inomhus:

Nygifta! 

Nygifta! 

Kort därefter slutade det som tur var att regna och gästerna kunde gratulera de nygifta paret på terassen med såpbubblor och jubel <3  

Fotograf Emma Schödin_Malin-Magnus_128.jpg

Porträttfotografering

Efter vigseln hade vi valt att planera in porträttfotograferingen. Det är upp till varje par att själva bestämma när under dagen det passar bäst att göra detta. En del väljer att göra det lite innan vigseln, och en del kör hellre efter. Vi hade avsatt en timme till porträttfotografering och det blev perfekt! Såhär vackra blev Malin och Magnus på deras speciella plats på Djurgården:

Fotograf Emma Schödin_Malin-Magnus_171.jpg
Så fint par och en så vacker kväll &lt;3

Så fint par och en så vacker kväll <3

Framåt kvällen blev ljuset magiskt, så vi passade på att springa ut lite snabbt på terrassen för att knäppa ett par bilder till i kvällssolen.  

Middag

Därefter var det dags för middagen och nedan kan ni se det nygifta paret göra entré inför sin släkt och sina vänner. Det blev en fantastisk kväll ute på Hasselbacken med underbara tal och en sjungande italienare! 

Fotograf Emma Schödin_Malin-Magnus_210.jpg
Fotograf Emma Schödin_Malin-Magnus_358.jpg

Tack Malin och Magnus för jag fick vara med er på er bröllopsdag.

Lycka till i livet och all kärlek till er!

Fotograf Emma Schödin_Malin-Magnus_180.jpg