Vinterfotografering - magiska, frostiga bilder

Kylan har kommit och jag älskar det - eller ok, kanske inte alltid. Men som fotograf så älskar jag det! Det är så kul med säsongerna som erbjuder olika typer av bilder och stilar.

Somrarna som ger bilder fulla med liv, färg och prunkande natur, hösten med alla varma, eldiga toner och så vintern som är kall, krispig och alldeles glittrig.

Många brukar vilja vänta med en fotografering till sommaren, men man kan få så fina bilder när det är frostigt, kallt och solen ger ifrån sig ett matt sken. Det blir ett lugn i bilderna som jag gillar väldigt mycket. Här är ett par bilder som jag fotade förra vintern: 

Vackra vinterbilder på Sophie. En fin detalj är hur solen lyser genom det skira tyget på klänningen.

Vackra vinterbilder på Sophie. En fin detalj är hur solen lyser genom det skira tyget på klänningen.

Att fota utomhus på vintern

Den största utmaningen med att fotografera utomhus på vinterhalvåret är ju, såklart, kylan. Jag ser därför till att alltid ha med värmekuddar som vi fäster på kroppen, det kommer finnas varm dryck (te, choklad eller kaffe - man får välja =) ) och jag har även med mig filtar att vira in sig i mellan fototagningarna.  

Så vackert med snön och det kalla solskenet ute vid Vinterviken. Fotat i November 2016.

Så vackert med snön och det kalla solskenet ute vid Vinterviken. Fotat i November 2016.

För att få fina bilder på vinter så är det viktigt att hitta en dag med bra ljus. Som allra bäst blir det precis när solen gått upp och frosten fortfarande ligger kvar. Då kan vi fånga soluppgången och det blir oftast helt magiskt. Men skulle det vara för dåligt väder så byter vi till en dag med bättre ljus =) 

Även solnedgångar på vintern  kan bjuda på otroligt fina scener och man kan fånga jättefina, glödande bilder även då, så vi bokar helt enkelt in det som passar er bäst.

Par- och gravidfotografering i soluppgången.

Par- och gravidfotografering i soluppgången.

Fler och fler väljer att boka fotograferingar under vinter, och nu i helgen har jag haft tre härliga fotograferingar! I veckan väntar fler och jag hoppas det kommer in ännu mer bokningar nu under vintern :)