Gravid- och parfotografering - så går det till

Julen närmar sig med stormsteg, jag kan inte förstå att vi redan är en bit in i december! Den här hösten och vintern har jag haft så många fina gravidfotograferingar och det har varit superkul att få träffa alla dessa personer under en så speciell tid i deras liv. 

Här är Nicole och Mikael som nu fått sitt första barn. Vi träffades en morgon i början av November i Ulriksdalsträdgård. 

Här är Nicole och Mikael som nu fått sitt första barn. Vi träffades en morgon i början av November i Ulriksdalsträdgård. 

Så här går en kombinerad gravid- och parfotografering till

När jag fotograferar par under en gravidfotografering använder jag mig av en speciell teknik för att fotografering ska kännas som en upplevelse och inte enbart en fotografering. 

Förberedelser

En vecka innan fotografering så kommer jag skicka ut ett frågeformulär till er där ni får berätta lite om er. Det är för att jag ska få lära känna er bättre och kunna planera fotograferingen. Era svar använder jag sedan under fotograferingen för ge er små uppgifter som ni ska utföra mellan er två. Till exempel kan det vara att ni ska berätta vad ni tycker mest om med varandra, eller vad ni ser mest fram emot med att få barn. 

Under parfotograferingen

Det är många som är rädda för att det ska kännas jobbigt och stelt att ge varandra olika kärleksförklaringar samtidigt som jag är där och fotar. Men jag kommer stå en bit bort, och ni kommer i princip viska till varandra - så det finns ingen risk att jag hör! Det här ska vara en mysig stund mellan bara er två. 

Anledningen till att jag jobbar med den här tekniken är för att få fram naturliga och spontana ögonblick och känslor mellan er :)

Om ni tycker det känns konstigt eller jobbigt med den här tekniken så ser vi till att hitta ett annat sätt att skapa så fina bilder på er som möjligt. Vi jobbar tillsammans helt enkelt, och jag kommer lyssna in er för att förstå vad det är ni önskar och behöver under vår fotografering =)

Gravidfotograferingen

När vi är nöjda med era parbilder så brukar jag alltid avsluta med att fota ett par bilder på bara den gravida i lite olika klänningar. Vi brukar hinna med i snitt 2-3 ombyten under fotograferingen. 

Fotograf Emma Schödin_Nicole-Mikael_012.jpg
Nicole i en av mina glittriga klänningar, hon är så vacker i den <3

Nicole i en av mina glittriga klänningar, hon är så vacker i den <3

Trevlig helg på er, vi hörs snart!

Emma