Fotokurs på Kuba

kuba_miljo.jpg

Ni som följer mig på Instagram vet säkert redan att jag för ett par veckor sedan var på en fotokurs på Kuba och jag tänkte berätta lite mer om vad vi gjorde där. Kursen anordnades av Hélena Parmér och höll på i fem dagar där vi fokuserade på par- och bröllopsfotografering.

Vi bodde på ett hotell lite utanför Havanna där vi hade genomgångar och föreläsningar under förmiddagarna. Under kursens fem dagar så hade vi tre eftermiddagar med fotograferingar. Med oss på resan var även ett svenskt par, Kitty och Simon, som följde med från Sverige. Vi fick även fota ett kubansk par och en modell. Här kommer några av mina favoritbilder från fotograferingarna vi gjorde. 

Först ut var Kitty och Simon. De här bilderna är från första dagen då vi fotograferade inuti en jättestor tom pool. Magiskt med det turkosa! 

svensktpar_pool1.jpg
svensktpar_pool2.jpg

Framåt kvällen så fotograferade vi dom även i solnedgången på stranden. 

Kitty och Simon i vågorna

Kitty och Simon i vågorna

Vårt andra par var Claudia och Nelson, ett kubanskt par som var så fina ihop! Första dagen fotade vi dom vid en typisk Kubansk bil och därefter i solnedgången på stranden.

kubapar_bil.jpg
Älskar den här bilden på Claudia och Nelson i solnedgången 

Älskar den här bilden på Claudia och Nelson i solnedgången 

När vi var nere vid stranden så tog vi även bilder på Michelli som är en kubansk modell. Hon ägde alla fotograferingar, så grym! Älskar bilderna när hon snurrar i klänningen på stranden. Gillar också den med pizza-väggen i bakgrunden, så fin kontrast i de bilderna. 

stranden_modell.jpg
stranden_modell_snurr.jpg
Michelli vid en gammal pizzeria vid stranden

Michelli vid en gammal pizzeria vid stranden

Andra dagen på kursen så åkte vi in till Havanna och fotograferade våra modeller i stadsmiljö. 

svensktpar_stad.jpg
modell_Stad.jpg
Inne i Havanna fick vi till och med Claudia att fälla en tår när hon kramade Nelson <3 

Inne i Havanna fick vi till och med Claudia att fälla en tår när hon kramade Nelson <3 

Tredje och sista dagen med fotograferingar så var vi i ett supercoolt hus där bland annat Rihanna spelat in en av sina musikvideos. 

hus.jpg

Här fotade vi våra par Claudia och Nelson på övervåningen i huset, och Kitty och Simon i ett magiskt gammal bibliotek, så häftiga rum!

kubapar_hus.jpg
svensktpar_hus.jpg

Michelli fotograferade vi dels i trappan inne i huset och utanför. 

Fotograf Emma Schödin_Kuba_147.jpg
modell_hus_ute.jpg

Jag är så glad över den här resan, vi lärde oss massor och det var så roligt att lära känna de andra deltagarna och höra om deras liv som fotografer! Hoppas ni gillade mina bilder från Kuba!