Gravidklänningar

Äntligen är våren på ingång och jag brukar få in lite extra många gravidbokningar såhär års, så jag tänkte det kunde vara roligt att visa upp några av mina klänningar som man får låna under en gravidfotografering. 

Alla klänningarna är anpassade till gravida och är mellan storlek XS-XL. Under fotograferingen har jag med mig säkerhetsnålar om någon klänning behöver nålas in för att sitta fint på dig. Är du osäker kring vilka klänningar du ska välja så hör av dig lite innan så pratar vi ihop oss om vad som passar dig bäst. 

En gravidfotografering tar ungefär en timme och under den tiden brukar man hinna med mellan 2-3 ombyten. Här nedan kommer lite bilder och information om de olika klänningar man kan välja bland till sin fotografering: 

 

Beige klänning med släp

Fotograf Emma Schödin_Carolina-Robin_webb034.jpg

Det här är den klänning som är mest populär, och det är ju inte så konstigt när man ser det vackra släpet! Det som kan vara bra att veta med denna klänning är att för att få till "slänget" i släpet så behöver vi ha en assistent med (partner, vän eller så tar jag med nån som kan hjälpa oss) som kan kasta upp tyget medan jag fotograferar. 

Fotograf Emma Schödin_Andrea-Norrman_036.jpg
 

Rosabeige klänning med paljetter

Fotograf Emma Schödin_Andrea-Norrman_webb002.jpg

Även den här klänningen är en favorit hos mina gravida. Överdelen är prydd med glittriga paljetter och kjolen är i tyll. Denna klänningsmodell finns även med lång ärm som passar bra till höst- och vinterfotograferingar.

Fotograf Emma Schödin_Cecilia-Dennerby_056.jpg
 

Turkos sommarklänning med blomdekoration

Fotograf Emma Schödin_Mineh-Fredrik_webb016.jpg

Här är en av mina somrigaste klänningar i turkost, skirt tyg med slits över magen och blomdekoration i midjan, passar bäst för fotograferingar under vår- och sommar.

 

Sidenklänning med smala axelband

Fotograf Emma Schödin_Cecilia-Dennerby_013.jpg

En enkel klänning i siden med smala axelband och spetsbrodyr upptill, passar bra både under sommaren och hösten.

 

Axelbandslös klänning med släp

Beige långklänning.jpg

Beige klänning utan axelband med långt släp och top-parti i spets. 

 

Vit klänning med spetskjol

Fotograf Emma Schödin_Sophie-Jaderblom_028.jpg

Axelbandslös klänning med kjol i spets. Den här klänningen är vacker året om, men blir lite extra romantisk i vinterljus. 

 

Ljusgrå shiffongklänning

Fotograf Emma Schödin_Nathalie_webb003.jpg

Vacker och enkel shiffongklänning med halvlånga ärmar. Här på bild under blommande körsbärsträd i Kungsträdgården. 

 

Ljusblå klänning med tyllkjol

Fotograf Emma Schödin_Andrea-Norrman_103.jpg

En riktig prinsessklänning i ljusblått tyg. Toppen är i rosenbroderad spets och kjolen i fluffig tyll.  

 

Tvådelad kjol och topp

Fotograf Emma Schödin_Andrea-Norrman_webb043.jpg

Tvådelad kjol och topp för att framhäva gravidmagen. Kjolen är i tyll och toppen i spets med broderad kant. Gör sig fin under alla årstider. 

 

Spetsklänning

Fotograf Emma Schödin_Ellinor-Eriksson_022.jpg

Vacker transparent spetsklänning som framhäver gravidmagen lite extra. Tänk på att ta med vita underkläder om du väljer denna klänning. 

 

Hoppas du hittade några klänningar du gillade, och har du några frågor om klänningarna eller om gravidfotografering så är det bara du hör av dig! Du kan även läsa mer under "Gravid"-delen här på hemsidan, http://www.fotografemmaschodin.se/gravidfotografering/